Monday, December 12, 2011

Ombak Rindu Menghempas Kuat Di Panggung..

Salam..


Selamat Tengahari semua.. Amacam hujung minggu korang? Mesti seronok kan? Ramai yang berlari ke panggung seluruh malaysia untuk tengok OMBAK RINDU yang kuat menghempas dekat semua panggung..

Aku pun tak lepas kan peluang untuk tengok cerita tuuu.. Untuk berebut tiket aku pelu booked tiket la kan? hee. Memang ramai. Seriously! macam ikan kecil berlumba-lumba untuk selamatkan diri dari terkena ombak yang kuat.. Alhamdullilah aku dapat tengok.. Dalam panggung jangan cakap la.. Penuh!.

Keseluruhan jalan cerita memang Superb la!. Kalau kita hayati betul-betul cerita tu memang nangis beb.. tapi aku tak nangis pun tapi gelak.. Ada gak kelakar dalam cerita tuu.. Syabas kepada penulis buku OMBAK RINDU!.

Sinopsis : OMBAK RINDU IZZAH adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga.

Pak cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual anak saudaranya itu kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak pak saudaranya walaupun hatinya tidak rela.

Di situlah dia telah berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz telah membeli Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Di atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, iaitu model dan pelakon terkenal tanahair menggugat cinta Izzah yang mula berputik kepada Hariz. Dapatkah Izzah menerima Mila Amylia sebagai madunya? Bahagiakah rumah tangga yang dibina di atas kehadiran orang lain? Bagaimanakah tindakan Datuk Sufiah setelah mengetahui cerita sebenarnya?

0 comments:

♥ Followers ♥